Sport­keuring en sport­medisch onderzoek

Op zoek naar een sportkeuring en sportmedisch onderzoek in Almere, Amsterdam, Arnhem, Den Dolder, Den Haag, Doetinchem, Haarlem, Leiden, Rotterdam of Utrecht? Dan bent u hier aan het goede adres.

Sportkeuring en sportmedisch onderzoek

Bij een sportkeuring (of sportmedisch onderzoek) beoordeelt een keuringsarts of u fit genoeg bent voor deelname aan een sportactiviteit, op basis van de eisen van de sportinstelling waarvoor de keuring nodig is. Dit is voor wanneer het verplicht is voor deelname aan een sport of opleiding. We bieden geen sportkeuringen op eigen initiatief aan. We hebben locaties door heel Nederland. Profiteer van onze voordelen:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een sportmedisch onderzoek contact met ons op. We helpen u graag!

Helaas kunnen wij geen aanvullende onderzoeken uitvoeren of analyseren (e.g. bloedonderzoeken, hartfilmpjes, longfunctieonderzoek, röntgenfoto’s, etc.). We kunnen u andere instellingen aanraden waar deze onderzoeken wel gedaan kunnen worden.

Bel ons

Wat is een sportkeuring (sportmedisch onderzoek)?

Waar we vroeger spraken over een sportkeuring, spreken we tegenwoordig liever over een sportmedisch onderzoek. Een keuringsarts voert een sportmedisch onderzoek uit. Zo weet u zeker dat u verantwoord en veilig uw sport uitoefent. Wel zo fijn.

Voor deelname aan een marathon was ik verplicht een sportmedisch onderzoek te ondergaan. De keuringsarts van Nauwkeurig.nl was heel vriendelijk en legde alles goed uit. Gelukkig was alles goed en heb ik mee kunnen doen aan de marathon! Bedankt.
Tim Drone uit Amsterdam

Wanneer moet u een sportmedisch onderzoek ondergaan?

Het is niet voor iedere sporter nodig om een sportkeuring te ondergaan. In sommige gevallen is het echter nodig vanuit een instelling waar u uw sport wilt uitoefenen. Soms vereist een organisator van een sportevenement een keuring als bewijs van uw gezondheid.

Daarnaast stellen sommige opleidingen en sporten het verplicht om een sportmedisch onderzoek uit te laten voeren. Denk hierbij aan wielren- of hardloopevenementen in het buitenland. Een medische keuring is hiervoor vaak een vereiste.

Bel ons

Hoe gaat een sportmedisch onderzoek in zijn werk?

De keuringsarts stemt het onderzoek altijd geheel af op de behoeften en de eisen van de instelling. Het onderzoek start met een vragenlijst met vragen over uw gezondheid. Samen met de arts vult u het formulier in van de instelling. Heeft u geen formulier ontvangen? Geen probleem. We voorzien u in dat geval van een officieel formulier.  Gemiddeld duurt een sportmedisch onderzoek 15 minuten. Na afloop van het onderzoek ontvangt u direct een ondertekend formulier. Wanneer er tijdens het onderzoek afwijkingen of bijzonderheden geconstateerd zijn, voorziet de arts u van passende adviezen en indien nodig van een doorverwijzing naar een specialist.

De kosten en vergoeding van een sportmedisch onderzoek

In sommige gevallen krijgt u een sportmedisch onderzoek door de zorgverzekeraar vergoed. Wel dient u hiervoor aanvullend verzekerd te zijn. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. De vergoeding gaat niet ten koste van uw wettelijk verplichte eigen risico. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met uw zorgverzekeraar. Bij Nauwkeurig.nl bedragen de kosten voor een sportmedisch onderzoek € 60 (inclusief btw).

Maak een afspraak voor een sportmedisch onderzoek

Wilt u graag een afspraak inplannen voor een sportmedisch onderzoek? U kunt bij Nauwkeurig.nl terecht voor sportmedische onderzoeken op verschillende locaties. Neem telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Of maak uw afspraak direct online