Sport­keuring en sport­medisch onderzoek

Op zoek naar een sportkeuring en sportmedisch onderzoek in Almere, Amsterdam, Arnhem, Den Dolder, Den Haag, Doetinchem, Haarlem, Leiden, Rotterdam of Utrecht? Dan bent u hier aan het goede adres.

Sportkeuring en sportmedisch onderzoek

Bent u op zoek naar een locatie voor een sportmedische keuring? Dan bent u bij Nauwkeurig aan het goede adres. Bij Nauwkeurig bieden we uitgebreide mogelijkheden voor sportmedische keuringen. Hoewel niet elke sporter een sporttest hoeft af te leggen, kan dit in bepaalde gevallen verplicht zijn vanuit de instelling waar u uw sport beoefent. Organisatoren van sportevenementen kunnen om een sporttest vragen als bewijs van uw gezondheid. Daarnaast is een sportmedisch advies vaak verplicht voor bepaalde opleidingen en sporten. Denk hierbij aan specifieke vereisten voor wielren- of hardloopevenementen in het buitenland, waar het verkrijgen van een medisch certificaat voor de sport vaak een absolute noodzaak is. 

Onze experts staan klaar om u te begeleiden voor het verstrekken van de sporttest en professioneel sportmedisch advies, zodat u optimaal voorbereid bent op uw sportieve activiteiten.

Bel ons

Wat is een sportkeuring (sportmedisch onderzoek)?

Waar we vroeger spraken over een medische sportkeuring, spreken we tegenwoordig liever over een sportmedisch onderzoek. Dit weerspiegelt een meer uitgebreide aanpak die niet alleen gericht is op het af- of goedkeuren van een sporter, maar eerder op een grondig sportmedisch onderzoek van verschillende aspecten van de gezondheid van een individu met betrekking tot hun sportieve activiteiten. Zo weet u zeker dat u verantwoord en veilig uw sport uitoefent.

Bij zo’n sportkeuring beoordeelt een huisarts of keuringsarts of u fit genoeg bent voor deelname aan een sportactiviteit, op basis van de eisen van de sportinstelling waarvoor de medische sportkeuring nodig is. We bieden enkel sportkeuringen aan wanneer deze verplicht is voor deelname aan een sport of opleiding en kan niet op eigen initiatief worden afgenomen.

We hebben verschillende locaties in Nederland waar de medische sportkeuring kan worden afgenomen. Hier profiteert u van onze voordelen:

  • 15 jaar ervaring in sportkeuringen
  • Professionele en vriendelijke artsen
  • Afspraak in de avond mogelijk
  • Goed te bereikbare locaties

Helaas kunnen wij alleen een basis sportmedische keuring uitvoeren. Voor een uitgebreide  medische keuring (e.g. bloedonderzoeken, hartfilmpjes, longfunctieonderzoek, röntgenfoto’s, etc.) kunnen we andere instellingen aanraden. 

Voor deelname aan een marathon was ik verplicht een sportmedisch onderzoek te ondergaan. De keuringsarts van Nauwkeurig.nl was heel vriendelijk en legde alles goed uit. Gelukkig was alles goed en heb ik mee kunnen doen aan de marathon! Bedankt.
Tim Drone uit Amsterdam

Wanneer moet u een sportmedisch onderzoek ondergaan?

Het is niet voor iedere sporter nodig om een sportkeuring te ondergaan. In sommige gevallen is het echter nodig vanuit een instelling waar u uw sport wilt uitoefenen. Soms vereist een organisator van een sportevenement een keuring als bewijs van uw gezondheid.

Daarnaast stellen sommige opleidingen en sporten het verplicht om een sportmedisch onderzoek uit te laten voeren. Denk hierbij aan wielren- of hardloopevenementen in het buitenland. Een medische keuring is hiervoor vaak een vereiste.

Bel ons

Hoe gaat een sportmedisch onderzoek in zijn werk?

Bij Nauwkeurig stemt de keuringsarts het sportmedisch onderzoek altijd af op de behoeften en eisen van de instelling. Het uitgebreide sportmedisch onderzoek begint met een vragenlijst over uw gezondheid, vaak in de vorm van een gezondheidsverklaring voor het sportevenement. Samen met de arts vult u het formulier van de instelling in. Mocht u geen formulier hebben ontvangen, dan voorzien we u graag van een officieel document. Gemiddeld neemt het sportmedisch onderzoek zo’n 15 minuten in beslag. Na afronding ontvangt u direct een ondertekend formulier. Indien tijdens het onderzoek afwijkingen worden vastgesteld, voorziet de arts u van passend advies en indien nodig van een doorverwijzing naar een specialist voor een groot en uitgebreid sportmedisch onderzoek

Wilt u een afspraak maken voor een sport medische keuring? Bij Nauwkeurig bieden we sportmedische onderzoeken op diverse locaties aan. Neem telefonisch contact met ons op of plan direct een afspraak.

De sportmedische keuring kosten

In sommige gevallen worden de kosten voor een sportmedische keuring door de zorgverzekeraar vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent. De hoogte van de sportmedische keuring vergoeding varieert per zorgverzekeraar en wordt doorgaans niet verrekend met uw wettelijk verplicht eigen risico. Voor de precieze voorwaarden met betrekking tot vergoedingen voor een sportmedisch onderzoek adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. 

Bij Nauwkeurig hanteren we een tarief van €60 (inclusief btw) voor een sportmedisch onderzoek. Het is echter belangrijk op te merken dat de sportmedische keuring kosten niet gelijk zijn aan de vergoeding die u mogelijk ontvangt vanuit uw zorgverzekeraar. Informeer daarom altijd bij uw verzekeraar naar de specifieke dekkingsmogelijkheden voor sportmedische keuringen om zo een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke kosten en vergoedingen voor een sportkeuring.

Maak een afspraak voor een sportmedisch onderzoek

Wilt u graag een afspraak inplannen voor een sportmedisch onderzoek? U kunt bij Nauwkeurig.nl terecht voor sportmedische onderzoeken op verschillende locaties. Neem telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Of maak uw afspraak direct online

Veelgestelde vragen over de sportmedische keuring

In sommige gevallen kan een inspanningstest verplicht zijn vanuit de instelling waar u een sport beoefent. Ook vragen organisatoren van sportevenementen en bepaalde opleidingen en sporten vaak om een sporttest.

Voor een sportmedisch onderzoek rekenen we bij Nauwkeurig een tarief van €60, inclusief btw.