Levensver­zekering of overlijdens­risico­verzekering

Nauwkeurig.nl verzorgt keuringen voor levensverzekering of overlijdensverzekering op verschillende locaties door Nederland.

Gekeurd worden voor levens­verzekering of overlijdens­risico­verzekering?

Met een dergelijke verzekering worden nabestaanden beschermd tegen financiële zorgen als u overlijdt. De instelling waar u deze verzekering afsluit vereist soms dat u vooraf een medische keuring ondergaat. Met de nodige formulieren en vragen van deze instelling kunt u bij ons terecht voor deze medische keuring.

Nauwkeurig.nl biedt professionele medische keuringen op diverse locaties in heel Nederland voor mensen die deze nodig hebben om een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering biedt gemoedsrust aan u en uw dierbaren door financiële bescherming te bieden in het geval van uw overlijden.

Het aanvragen van een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering kan in sommige gevallen vereisen dat u een medische keuring ondergaat voordat u wordt geaccepteerd. Deze keuring is bedoeld om uw gezondheidstoestand vast te stellen en te beoordelen welk risico u vertegenwoordigt voor de verzekeraar. Met de nodige formulieren en vragen van deze instelling kunt u bij ons terecht voor deze medische keuring.

Wat houdt de keuring of onderzoek in?

Op basis van de eisen van de instelling stelt de arts u een aantal vragen over uw gezondheid. Indien nodig volgt er een algemeen medisch onderzoek, meestal wordt er gecontroleerd op uw bloeddrukurine, een lichamelijk onderzoek, en soms wordt er bloed afgenomen. Bij onze instellingen kunnen we niet het bloed analyseren. Het afgenomen bloed wordt vaak per post opgestuurd naar het laboratorium via het meegestuurde pakket van de instelling. Helaas kunnen wij geen aanvullende onderzoeken uitvoeren of analyseren (e.g. hartfilmpjes, longfunctieonderzoek, röntgenfoto’s, etc.). We kunnen u andere instellingen aanraden waar deze onderzoeken wel gedaan kunnen worden.

In totaal duurt de keuring tussen 20 – 40 minuten. Na afloop hiervan stuurt u de formulieren en nodige onderdelen naar de instelling.

Bekijk onze locaties

Een gezondheidsverklaring voor de overlijdensrisicoverzekering

Een gezondheidsverklaring is een cruciaal onderdeel bij het aanvragen van zowel een overlijdensrisicoverzekering als een levensverzekering. Deze verklaring biedt de verzekeraar inzicht in uw huidige gezondheidstoestand en medische geschiedenis. Het doel hiervan is om het risico te beoordelen dat u als verzekerde met zich meebrengt. Uw gezondheidstoestand kan van invloed zijn op de premie die u betaalt en de voorwaarden van uw polis.

Bij het aanvragen van zowel een overlijdensrisicoverzekering als een levensverzekering is het verstandig om professioneel advies in te winnen. Een onafhankelijke verzekeringsadviseur kan u begeleiden bij het invullen van de gezondheidsverklaring, zodat u zeker weet dat u niets over het hoofd ziet en de best mogelijke dekking krijgt. Een zorgvuldig ingevulde gezondheidsverklaring is essentieel om de financiële bescherming te waarborgen die u en uw dierbaren nodig hebben.

Wat is een gezondheidsverklaring?

Een gezondheidsverklaring is een document dat u invult bij het aanvragen van een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering. Het bevat vragen over uw medische geschiedenis en huidige gezondheidstoestand. Dit helpt verzekeraars het verzekeringsrisico inschatten en de premie vaststellen. Bij het invullen van een gezondheidsverklaring moet u eerlijk en nauwkeurig zijn. Verzwijgen van relevante medische informatie kan leiden tot problemen bij het uitkeren van de verzekering aan uw nabestaanden. Het is belangrijk om te weten dat de verzekeraar kan vragen om aanvullende informatie of zelfs een medische keuring als uw gezondheidsverklaring bepaalde zorgen oproept.

Medische keuring voor uw verzekering

Een medische keuring is een cruciaal aspect bij het aanvragen van zowel een levensverzekering als een overlijdensrisicoverzekering. De exacte keuringsgrens voor overlijdensrisicoverzekeringen kan variëren tussen verzekeringsmaatschappijen. Een medische keuring voor verzekeringen houdt in dat de aanvrager medische informatie moet verstrekken, vaak via een gezondheidsverklaring, en in sommige gevallen kan er ook een fysieke medische beoordeling nodig zijn. 

Wanneer een medische keuring voor een overlijdensrisicoverzekering nodig is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van de aanvrager, het verzekerde bedrag en de verzekeringsmaatschappij. Op basis van de eisen van de instelling stelt de keuringsarts u een aantal vragen over uw gezondheid. Indien nodig volgt er een algemeen medisch onderzoek, meestal wordt er gecontroleerd op uw bloeddruk, urine, een lichamelijk onderzoek, en soms wordt er bloed afgenomen. Bij onze instellingen kunnen we niet het bloed analyseren. Het afgenomen bloed wordt vaak per post opgestuurd naar het laboratorium via het meegestuurde pakket van de instelling. Helaas kunnen wij geen aanvullende onderzoeken uitvoeren of analyseren (e.g. hartfilmpjes, longfunctieonderzoek, röntgenfoto’s, etc.). We kunnen u andere instellingen aanraden waar deze onderzoeken wel gedaan kunnen worden.

Vragen of afspraak inplannen voor medische keuring voor levens­verzekering?

Voor meer informatie, vragen of het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen met ons op 088 – 111 3456.

Bel ons